HVORFOR VADEHAVSLAM

Glæden ved trivsel er kvalitet i smagen.


Vores opdræt af lam ved vadehavet går flere generationer tilbage, og det daglige arbejde i familien med dyrene gør at opdræt og udvikling i det specielle område udnyttes på bedste måde.

Fårene er specielt udvalgte racer, tilpasset omgivelserne og for kvaliteten af Lammekødet. Vi har igennem mange år fremdrevet den bedste kombination af følgende to racer

 

  • Marsk
  • Texel

 

Marsk

Racen marsk, er et stort får, med hvidt hoved. Fåret har mere uld på ben og i hoved i forhold til mange andre fåreracer. Dette får er avlet specielt til opdræt i de barske marsk egne med de særlige græsarter der oftest findes i marsken. Endvidere er fåret meget robust og kan leve i det ofte barske vejr.

Da Vadehavet til tider kan være ubarmhjertigt for små lam, er det en god egenskab ved Marsk racen, at den er specielt omsorgsfuld og beskyttende overfor sine lam, og fåret giver tilmed en stor mængde mælk til lammets fordel.

For at gøre racen perfekt til brugen ved Vadehavet, samt at opnå den perfekte slagtekvalitet, har vi valgt at krydse Marsk med Texel.

 

Texel

Racen er lidt mindre en Marsk racen, men udmærker sig ved uovertruffet kød kvalitet.

Texel får og lam er meget tillidsfulde dyr, hvilket går meget godt i spænd med ”Kit” og ”Dot” som er gårdens Border collie hyrdehunde.

Igen er her tale om et får med god mælkeproduktion som giver gode og sunde lam.

Fåret er meget muskuløst og der er meget kød og kun lidt fedt på dyret, selv ved slagtning af større dyr.

Den gode slagtekvalitet er ikke noget vi bare finder på. Efter internationale godkendte testmetoder forefindes Texel kød som 9-10 af 10 mulige på den internationale kvalitets skala.

Dette er bestemt noget der kommer dig som forbruger til gode.

 

Med andre ord, når dyrene har det godt, smager de bedst.


Naturpleje i Vadehavet

Vadehavslam.dk har modtaget tilskud til Pleje af græs- og naturarealer. Formålet med tilskuddet er at bidrage til at beskytte og forbedre biotopforholdene og biodiversiteten i de prioriterede områder. Tilskuddet har medført, at bedriftens græs- og naturarealer er blevet plejet med afgræsning og dermed er der sikret en god naturpleje af arealerne.


Vadehavslam.dk 
Gesingvej 46
6780 Skærbæk

Telefon:     +45 74750808
Mobilnummer:     +45 29700808

Kontakt os på mail...


Hjemmeside fra NemmeHjemmesider.dk